U bent hier

Dagverzorging

Dagverzorging stelt u in staat langer zelfstandig te blijven wonen ook als u extra steun en begeleiding nodig heeft. Cederhof biedt zeven dagen per week dagverzorging.

Dagverzorging geeft u als zelfstandig wonende oudere de mogelijkheid om in de beschutting van Cederhof één of meerdere dagdelen per week samen met anderen door te brengen. Onder professionele begeleiding  worden  activiteiten aangeboden. Indien noodzakelijk aangevuld met persoonlijke of verpleegkundige zorg.

Er kunnen voor u diverse redenen zijn om naar de dagverzorging te komen, bijvoorbeeld:

  • Wanneer u niet meer in staat bent uw dag te structureren en in te vullen
  • Wanneer de zorg een te zware belasting is voor uw verzorgende partner of mantelzorger.
  • Bij plaatsing op de wachtlijst; ter overbrugging van opname in Cederhof.

Uiteraard zijn er nog meer situaties te benoemen, die het thuis functioneren -tijdelijk- kunnen belemmeren.

Hoe werkt het?

Door een klein team van medewerkers en vrijwilligers worden dagelijks in Cederhof activiteiten georganiseerd voor de deelnemers.

De activiteiten worden afgestemd op uw wensen, want iedereen is gewend de dag op zijn of haar wijze door te brengen.

Tussen de middag wordt u een warme maaltijd geserveerd, ook is het mogelijk de broodmaaltijd s ‘avonds in Cederhof te gebruiken. De medewerkers zullen er alles aan doen om u een gastvrije huiselijke omgeving te bieden waarin u zich op uw gemak voelt.

Omdat de medewerkers zoveel mogelijk aan uw wensen tegemoet willen komen, is de groep deelnemers gemiddeld niet groter dan 10 personen.

Hoe vraagt u dagverzorging aan?

Als u in aanmerking wilt komen voor een plaats op de dagverzorging dan dient u hiervoor een indicatie te hebben van de WMO. Dit gebeurt meestal in overleg met de huisarts of de thuiszorg. Cederhof helpt u graag bij de aanvraag.

Afhankelijk van uw situatie komt u één of meerdere halve of hele dagen naar de dagverzorging. In een gesprek met een medewerker van de dagverzorging wordt met u afgesproken hoe vaak en wanneer u komt.

De dagverzorging is maandag tot en met vrijdag van 9.30 uur tot 16.00 uur. In bijzondere situaties is ook in het weekend en tot 20:00 uur s’avonds dagverzorging mogelijk. 

Hoe komt u er?

Zo nodig wordt u van huis opgehaald en weer thuis gebracht. Het vervoer voor cliënten woonachtig binnen de gemeente Kapelle wordt geregeld. Voor cliënten buiten de gemeente Kapelle wordt dit in overleg geregeld.

Wat kost het?

Indien u een indicatie voor dagverzorging heeft, wordt dit gefinancierd via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het Centraal AdministratieKantoor (CAK), berekent op grond van uw inkomen een eigen bijdrage.

Deelname is inclusief het gebruik van koffie, thee en de warme maaltijd. Indien u de dagverzorging een halve dag bezoekt, kunt u tegen betaling de warme maaltijd nuttigen.

Uiteraard kunt u ook zonder indicatie van onze diensten gebruik maken, maar dan draagt u de kosten hiervan geheel zelf.

Meer weten?

Wilt u meer informatie dan kunt u terecht bij de Debby Meijers, d.kamerling@cederhof.eu of telefonisch te bereiken via Cederhof.

 Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact