U bent hier

Samenvatting buurtbijeenkomsten 30 en 31 januari 2024

24-02-2024

In samenwerking met zorgorganisatie Cederhof, (her)ontwikkelt Zenzo Maatschappelijk Vastgoed de Oude locatie van het Cederhof. Het oude pand van zorgcentrum Cederhof aan de Cederlaan raakt overbodig. Naast het bijna 50 jaar oude gebouw verrijst een nieuwbouwpand met 76 zorgappartementen. Voor de zomer van 2024 gaat de zorgorganisatie verhuizen naar deze naastgelegen nieuwbouw. Daarmee komt dus het oude pand vrij.

Cederhof en Zenzo hebben eind januari twee informatieavonden gehouden om van omwonenden te horen wat zij belangrijk vinden bij het ontstaan van een nieuwe leefomgeving. Er is bewust nog geen plan gepresenteerd, zodat de input van de informatieavonden hierin mee kan worden genomen.

 “We zouden deze plek het liefst weer een echte maatschappelijke bestemming geven.” Inge van den Boomen, Cederhof-directeur

 Inge van den Boomen ziet in Kapelle zelf een grote behoefte aan bijvoorbeeld sociale huurwoningen voor ouderen. Zij willen ook zorg en dienstverlening dichtbij. Een soort aanleunwoningen, eigenlijk.

Integraal ontwikkelteam/proces

Cederhof is de samenwerking met Zenzo aangegaan omdat partijen een gezamenlijke visie delen. Het doel is dat er straks een leefomgeving ontstaat, waar mensen en ontmoeting centraal staat. Met de input van de omwonenden, wordt nu een stedenbouwkundig plan uitgewerkt.

Lees de samenvatting van de buurtbijeenkomsten en de punten die zijn aangedragen om mee te nemen in de planvorming.Werken bij Cederhof? Bekijk onze vacatures
Vragen over mantelzorg? Wij helpen u graag
Contact